keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Olkiluodon ydinvoimala -100. postaus

Ainakin 100. postaus kun luonnokset otetaan mukaan... mutta tarpeeksi lähellä kuitenkin :)) Haluisitteko tämän kunniaksi kenties jonkun erityispostauksen ja jos haluaisitte niin millaisen?

Oltiin siis Eurajoella Olkiluodon ydinvoimalaan tutustumassa. Ei olisi sitten parempaan päivään voinut sattua kun keskiviikot ei ihan niitä mun lemppareita lukkaripäiviä ole :D

Lähdettiin bussilla matkaan joskus hieman yli kahdeksan. Matka kestikin jonkin aikaa, varsinkin kun pysähdyttiin yhes vaiheessa ottamaan eväitä. Oltiin siis perillä vasta klo 11. Siellä meille jaettiin aluksi vierailija-todistukset, joita sitten kannettiin kaulassamme. Tämän jälkeen huomattiin, että paikalla oli myös poppari ja limsatarjontaa (Selvää lahjontaa jos multa kysytään) ja popsittiinkin siinä niitä vähän aikaa.

Syömisen jälkeen mentiin auditorioon kuuntelemaan esittelijän pälpätystä. Kaikki oli todella innokkaan näköisiä sellaiset 60min kun touhu alkoi vaikuttaa liikaa opiskelulta. Onneksi se sitten loppui kuitenkin suhteellisen nopeaan ja päästiin bussikierrokselle. Kiekalla ei valitettavasti ollut valokuvaus sallittua, joten kuvamateriaalia ei ole. D: Ei siinä ehkä mitään jännää ollutkaan. Jtn asuintaloja, viinitarhoja sekä tietenkin nuo 3 reaktoria- 2 vanhaa ja yksi uusi.

Innokkaita oppilaita penkkirivit täynnä... NOOOT.
Kierros päättyi Onkalon suulle. Kyseinen paikka on siis tulevaisuudessa ydinjätteen viimeinen sijoitusmesta. Saatiin siniset kypärät päähän ja lähdettiin suuntaamaan tunnelissa alaspäin. Jotain se esittelijä siinä vaiheessa pölpötti, mutta itse keskityin ainakin enemmän kuvaamaan.

Kypärät päähän...
...Ja tunneliin. 
Välipiste
Kuvailua
Ja lisää
Piti varmistaa, että ei tule radioaktiiviseksi
Monilla eri tavoilla... Mun kamerakin tsekattiin!
Ja vielä kuvailua hissistä tullessa. Korvat meni siinä lukkoon D:
Lopuksi tultiin vielä hissillä ylös ja suunnattiin takaisin visitoijacentteriin, missä tehtiin pientä kierrosta. Siellä oli kaikkia jänskiä täriseviä hissejä, sähköä tuottavia pyöriä yms. Hieman heurekaa muistuttava, mutta paljon pienempi tila.

Tunnollinen oppilas tarkkana!!
Suomen ydinvoimalat näkyy :)
Hieman jännempi lattia. 
Energiaa pyöräilemällä. 
Säteilyäääääääääää
Istuskelua kupariputkessa.
Tutkittuamme kaikkea nopeasti pääsimme palaamaan bussille ja matka takaisin alkoi. Välissä käväisimme vielä Kortelan ABC:ssä syömässä. Itse ostin isot ranskikset, mutta taisin itse saada ehkä puolet jos sitäkään... Niin siinä käy kun on auttavien ystävien seurassa!

Tarjoilja oli vähän pulassa kun oltiin kaikki ison pöydän ääressä... 23 oppilasta... Joo-o.
Palattiin hieman aikataulusta myöhässä 16.30, mutta kokonaisuudessaan päivä oli kyllä ehdottomasti kivempi kuin tavalliset koulupäivät. (Ja varsinkin kivempi kuin normit keskiviikot) Jäi hyvä mieli reissusta ^^

PS: Oli muuten aika jännää, että kun tultiin Onkalosta niin kolmosreaktorista tuli ihan reippaasti savua ja esittelijä myönsikin, että hänelle oli tullut myös palohälytys viesti. Onnistuttiin siis melkein räjäyttää voimala!!

1 kommentti:

  1. ja mulla oli aivan liian iso kypärä! ;) ja miks et laittanu sitä yht kivaa kuvaa, minkä otin sust ku syötiin niit pop corneja? :D <3

    VastaaPoista

Olisin niin kiitollinen pikku kommentista ^^

Big Red Mouse Pointer