tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pysähtykäämme ajattelemaan

Ja myöhässä: HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ! ^^
VAROITUS: Tekstiä on tällä kertaa melkoisen paljon kun innoistuin liikaa!! ^^'
Assgghhd, piti eilen kirjoittaa, mutta en vain ehtinyt D: Ei yhtään kivaa. Olen viimeinkin saanut itseäni niskasta kiinni ja lähtenyt kuvailemaan jo kaksi kertaa ihanalla ilmalla. Eilen lähdin jopa kahdeksalta kun jotenkin oli sellainen fiilis enkä saanut unta enää herättyäni vähän seitsemän jälkeen. Mutta edellispäivänä, eli sunnuntaina heiluin puolitoista tuntia ulkona kuvailemassa leskenlehtiä yms. ihan päiväsaikaan ;D Ihmiset hieman ihmetteli kun kyykin ojanpielessä ihan oudoissa asennoissa. xD Sitten ne huomasi, että mulla olikin kamera ja helpottuivat silminnähtävästi. Ainakin yhdeksän tyyppiä tuli juttelemaan siihen mun kamerasta ja mulla oli jatkuvasti sellainen olo, että 'menkää nyt siitä hitsi vieköön, peitätte auringon!!11'. Juu, mutta muutama kuva onnistui jopa omasta mielestäni silloin hyvin. Ja eiliset kuvat juuri muokkailin ja jäi niitä muutama käteen. Mutta ehkä ei yhtäkään sellaista 'huippuotosta', jos tiedätte mitä tarkoitan.

Awww, leskenlehtiiiä, KEVÄT!
Eilen oltiin myös kummitätini luona juhlimassa nyt 9 vuotiaan serkkuni synttäreitä. Paikalla oli myös 17-vuotias lempiserkkuni, jonka kanssa jutellessani edes ruoassa oleva valkosipuli ei haitannut!! En edes maistanut sitä xD Leikimme myös ralliautoradalla varmaan tunnin kanssa. Jotenkin siinä päädyttiin tilanteeseen, jossa minä ja 17-vuotias serkuttareni kaappasimme vallan viideltä huoneessa olevalta pelaajalta ja ohjattiin ihan innoissamme niitä autojamme ympäri melkein täysin pyöreää rataa niin kauan kunnes jommankumman auto lensi kaaressa ulos. Ö.ö Sitten nuo pienemmät järjestelivät siihen radalle kaikenlaisia pikku-ukkoja sekä muovipuita, joihin automme törmäilivät ja kaikki jännittivät, että lentääkö ne radalta vai tönäisevät esteen mäkeen. Alkoi tuntumaan siltä, että ehkä se Kinderistä saamani kiihdytysauto ei ollutkaan niin huono :D

Sain nähdä myös ensimmäisen osan tulevasta rippimekostani kun kummitäti kokeili, miten yläosa sopisi minulle. Kuulemma en ollut mitenkään ehtinyt muuttua aikaisemmasta mittauksesta ja vain puolisenttiä laajennettiin, jotta henki kulkisi mukavasti. Voi, että se näytti nätiltä, vaikka siinä ei vielä ollut mitään erikoisempia juttuja! Olen ikuisesti kiitollinen kummitädilleni <33 Nyt myös isäni pääsi katsastamaan silloin tyttöporukassa ostamamme kankaat mekkoon ja näytti tuo iloisen yllättyneeltä huomatessaan raikkaan vihreän mukana ^^ Luonnonvalossa vaaleanvihreä tyllikangas ja myöskin vihreä silkki näyttivät vielä nätimmältä kuin lamppujen valossa. Olen kyllä ainakin nyt vielä tooooosi tyytyväinen. Ei ollut vain valitettavasti kameraa tuolla mukana D: Unohdin sen kotiin. Sekoiluistamme ja yläosasta olisi ollut niin kiva näyttää täällä kuvia.

Tänään taas siis oli minulla TET-päivä. Ei ollut kyllä kovin rankka kun isäni mukana vain pyörisin ja suurimmaksi osaksi käytiin vain kaikissa jänskissä kaupoissa, (motonet, joku traktoriliike yms.) missä kyselin jatkuvasti kaikkea ja sain hyviä synttärilahjaidiksiä! Sitten Motonetissä oli aivan älyttömän söpö pikkukannu, josta tuli jotenki mieleen joku elefantti tai joku. Ja sitten siihen oli sellainen suppilokin, jonka kannun päälle asettaessa näytti aivan pitkältä velhohatulta. Se oli niin södee <33 awws. Sitten isä sanoi minulle, että se on öljykannu xD Yritin silti kinuta sitä kun mielikuvitukseni ei suostunut luopumaan velhopossu- kuvitelmastani xD Kahdelta tultiinkin jo kotiin enkä oikein sivistynyt päivän aikana ^^' Luin vielä muutaman tunnin kemiaa, josta en nyt ole joistain jutuista varma, että ymmärsinkö ne, mutta en välitä. Huomenna on onneksi kymmenen aamu, ettei kahden päivän kouluviikkoni lähde liian rajusti käyntiin xD

Mutta se pääasia, josta minun piti tänään puhua tuli ideakseni pikkuveljeni kanssa käymästä väittelystä eilisen kotimatkan aikana kummitädin luota. Tuo nimittäin sanoi, että elämässä ei oikeastaan ole mitään järkeä. Kun ihmiskunta on muka menemässä vain pahempaan suuntaan eikä mikään vaikuta mihinkään. Koneet kuulemma olivat kaiken pahan alku ja juuri.
Minä tietenkin otin selvästi heitetyn haasteen vastaan ja aloin perustelemaan jo monta vuotta pohtimaani juttua. Kaikki varmaankin joskus ajattelevat veljeni tavoin? Itse sain vasta muutama kuukausi sitten omaa mieltäni tyydyttävän ratkaisun.

1) Olemme menneet älyttömästi eteenpäin muinaisista ajoista. Jos nyt miettii mielestäni tärkeää asiaa eteenpäin menemisessä: Hyvinvointi. Useimmissa maissa ei enää ole kuolemanrangaistuksia eikä ihmisten tarvitsekaan usein ryhtyä niin epätoivoisiin toimiin, kuten varasteluun ja tappamiseen. Myönnän, että joissakin maissa yhä on tällainen tilanne, mutta nyt edes siitä ollaan tietoisia! Koneet ovat juuri tässä auttaneet todella paljon. Hyvinvointi vaati tietoa ja sivistystä ja miten olisimme näitäkään saaneet ilman esim. painokoneen keksintää? Ja vaikka autommekin saastuttavat ilmakehää ja pahentavat maapallon tilannetta, se myös auttaa ihmisiä kehittymään! Sukulaisia ja kavereita voidaan tavata pitkienkin matkojen päästä eikä enää eletä omissa pienissä kuppikunnissa kaikki erillään. Nykyisin olemme jo paljon vahvemmin muodostuneet yhdeksi, toisista huolehtivaksi kansaksi, vaikka tietenkin parantamisenvaraa onkin.
2) Kyllä, pilaamme maapalloa jatkuvasti ja yhä kiihtyvään tahtiin ja maapallon väkiluku on nousemassa pilviin 'liiallisen' hyvinvoinnin takia. Nyt ollaan kuitenkin kasvihuoneilmiöönkin vasta kymmenisen vuotta sitten herätty kunnolla ja alettu pikkuhiljaa vaikuttaa asioihin. Jos ei olisi ongelmaa niin mitään ei keksittäisi! Nyt meillä on ongelma: maapallon lämpeneminen. Ihmisen luontoon kuuluu vastauksien etsiminen ja ollaankin nyt jo keksitty kaikenlaisia sähköautoja, aurinkokennoja yms, jotka vain ovat nousuvaiheessa tästä eteenpäin. Uskon, että liian mahtava väkilukukin pystytään vielä ehkäisemään kun kehitysmaiden tilanne saadaan paremmaksi ja väkiluvun kasvu niissä alkaa hidastumaan kun lapsia ei tarvita enää halvaksi työvoimaksi. Ollaan jo kuitenkin menty kovasti eteenpäin ja esim. rasismi ei ole enää hyväksyttävää ja naistenkin asema on rutkasti paraantumassa.
3) Omasta mielestäni ihmiskunta on nyt tavallaan teini-iässä kaiken suhteen. Keskiaikaan olimme lapsia, emme osanneet oikeastaan tehdä mitään, eikä se haitannutkaan. Kehitymme kuitenkin jatkuvasti ja nyt olemme mielestämme kapinoivan teinin vaiheissa. Luulemme tietävämme kaiken ja haalimme mammonaa ja jumaloimme koneita sekä jatkuvaa työskentelyä ja korkeammalle tavoittelua. Kiukuttelemme ja sodimme sekä itsemme, että muiden kanssa. Ja joskus lopulta toivon, että kasvamme tarpeeksi vanhoiksi, että voimme huomata, että täällä voidaan oikeasti auttaa muita pelkästä haluamisesta eikä kaikesta tarvitse tulla rahallista hyötyä. Oppisimme arvostamaan toista ihmistä. Ehkä silloin olemme valmiita kohtamaan ulkoavaruuden kansoja.

4) Kaikki teot vaikuttavat! Eivät ehkä sinuun, mutta yksittäiset tapahtumat ovat juuri niitä, jotka muokkaavat tulevaisuutta. Jos nyt turhauttaa, vaikka koulukiusaaminen niin juuri sinä saatat vielä päätyä psykiatriksi tai jonkinsortin muuksi auttajaksi. Tai lapsesi, joita olet asiasta ohjeistanut. Ja nämä lapset tai sinä tulevaisuudessa voitte tulla auttamaan vaikka maailman seuraavaa Galileo Galileita! Tai ehkä hyvinoppinaista lapsistasi joku päätyy korkeaan asemaan politiikassa ja pääsee vaikuttamaan asioihin. Tulevaisuus on aina auki ja mahdollinen muuttumaan!

Toivon, että sain hänet vakuuttuneeksi, koska ainakaan tuo ei enää matkamme jälkeen keksinyt enää mitään poikkipuolista sanaa. Voisin asiasta enemmänkin pölpöttää, mutta silloin tämä postaus venyisi vielä tästäkin pituudestaan.

Laittakaa kiltit joitain ehdotuksia, joita voisin tässä käsitellä seuraavaksi!! Tähän postaukseen en nyt erikoistapauksessa tunge minkäänlaista hyvät&huonot- juttua, koska en halua kiduttaa äsköisen lukijoita (eli tuskin ketään) enää yhtään enempää. Kommentointikin on täysin vapaata ja varsin toivottavaa! Muistakaahan, että kuvia saa isommaksi klikkaamalla!
Kun olin järvellä kävelemässä niin jatkuvasti paukkuivat jäät!!


Yksinäinen kastelukannu nostettiin kuvan jälkeen pois huonosta paikasta ^^

3 kommenttia:

  1. !!!!1 tää oli hieno blogipostaus hei :) olit hyvi perustellu noi asiat (... mitenni hyvin siis TÄYDELLISESTI) ja oon monissa asioissa aivan samaan mieltä.

    Hienoa Jonna!!

    ... kiva ku tuli pieni virhe toho edellisee kommenttii ni nyt se näyttää ton komeesti tossa (y) offia taas

    VastaaPoista
  2. Hei!Pyysit vinkkejä postaus ideoihin. Voisit kokeilla ihan mielenkiinnon vuoksi kirjoittaa vaikka ystävistäsi/perheestäsi yms. Tai sitten vaikka aivan jostain muusta, kun tämän hetkisistä uutis jutuista yms. Itse olen aina välillä näin tehnyt, kokeillut uusia tapoja kirjoittaa. Se on mielenkiintoista ja ainakin itse alan pohtimaan monia asioita tai opin jotenkin tuntemaan itseni paremmin.Toivottavasti tuli jotain pohdittavaa/vinkkejä!Ps. Olen seurannut blogiasi anonyymisti jo jonkin aikaa, niin kuin muidenkin. Aivan ihana blogi!

    VastaaPoista
  3. Oi, onpa kiva kuulla, että täällä on tällaisia piilossa pysyviä stalkkareitakin xD Ja oikeasti kiitos noista toiveista ^^ Olen jo vähän aikaa suunnitellutkin jotain tuollaisten tapaista, mutta en ole itseäni niskasta kiinni saanut... Ehkäpä nyt join päivä kokeilen tällaistakin. Kiitos paljoooon :)

    VastaaPoista

Olisin niin kiitollinen pikku kommentista ^^

Big Red Mouse Pointer