sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Rubiikin kuution salat xD

Nyt tulee tällainen postaus kaikkia kiehtovasta (lol) aiheesta, koska bloggaaja alkoi leikkimään aamulla rubiikinkuutiollaan. Olen ainakin kuullut, että suurin osa kuutioita omistavista porukoista ei osaa koota sitä. Mikä häväistys! (kikattelen täällä, koska olen selvästikin liian väsynyt) Itse kokoan (paketissa tulleiden ohjeiden mukaan) tuon hökötyksen 3-10min. Eli jos nyt tätä lukevia ärsyttää kun kuutio on aina sekaisin tai nyppii itse palat paikoilleen ärsyyntyneenä niin tässä sananen: Sen saa oikeasti koottuakin! Ja vielä helposti! Tarvitsee vain tietää nämä kirjaimet:
(Muuten. Tähän pieni PS kohta.. Älkää ottako tuota ensimmäistä sininen ylhäällä kuvaa mukaan ohjeisiin, koska sekosin siinä xD siis tuosta oikealla olevasta kuvasta)



U = Up = Yläsivu             
D = Down = Alasivu
R = Right = Oikea sivu     
L = Left = Vasen sivu
F = Front = Edessä oleva sivu     

B = Back = Takana oleva sivu
i = Kääntäminen vastapäivään


Melko helppoa eikös? Sitten tulee itse käytäntö:

1. Vaihe

Otat kuution käsiisi niin, että ylhäällä on keskimmäinen vihreä pala. Sen jälkeen tulee ratkaista ns. vihreä risti eli siirtää 4 reuna(ei kulma)palaa tuon keskimmäisen vihreän ympärille. Tämän vaiheen pystyy ylensä vielä itse toteuttamaan, ilman ohjeita.  Sinun täytyy myös katsoa, että jos vaikka raunapalasi on vihreä-keltainen niin sen alapuolella pitää olla keltainen keskipala. Jos eteesi tulee tilanne, että pala on ns. väärin päin (keltainen reuna ylhäällä, vihreä keltaisen keskipalan yläpuolella) niin käytä silloin tätä yksinkertaista systeemiä Ri U Fi Ui (tuo siis tarkoittaa, että käännät kerran vastapäivään vasenta sivua, kerran myötäpäivään yläsivua, kerran vastapäivään edessä olevaa ja kerran vastapäivään yläsivua. ymmärsitkös?)

Siinä on siis ensimmäiset 5 vaihetta esimerkkeineen. Selvennän vielä nuo merkit
2. vaihe: Ri Di R D (1,3 tai 5 kertaa)      - Tämän jälkeen käännä kuutio ylösalaisin
3. vaihe U R Ui Ri Ui Fi U F tai Ui Fi U F U R Ui Ri
4. vaihe F R U Ri Ui Fi (kunnes muodostuu sininen x)
5. vaihe R U Ri U R U U Ri




Tuossa vielä 2 vikaa vaihetta. Ne taitavatkin näkyä hieman paremmin xD Selvenyksiä saa kysellä, koska en jokaista vaihetta jaksanut tehdä samalla tavalla kuin 1. kohdan...
Ja nyt häivyn itse ulos, että voisin huomenna laittaa joitakin kuviakin mukaan. Kuvia, joissa olisi koiriakin xD Tämä ei kyllä ollut paras postaus. Olen pahoillani tyypit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin niin kiitollinen pikku kommentista ^^

Big Red Mouse Pointer