perjantai 31. toukokuuta 2013

Luokkaretki day4


Keskiviikko oli mukava päivä. Aamusta meidän luokka hajaantui kahteen (vai kolmeen? :O) ryhmään, joista toiset meni BMW-museoon ja me mentiin Dachauhin eli keskitysleirille. Päivä oli tosi nätti ja lämmin eikä niin ihanassa auringonpaisteessa voinut vain kuvitella, että niinkin viattoman näköisessä paikassa kuin Dachau oli ruohoniittyineen ja kukkineen, olisi voinut tapahtua jotain niin kamalaa. 



Pihalta löytyvä sisilisko aiheutti naurua ja kiinnostusta kun jonkin aikaa oltiin kierretty valkoisissa saleissa.


Osaan sisätiloista petyin vähän kun siellä oli vain valkoisia seiniä ja infotauluja. Meidän toinen mukana oleva opettaja kuitenkin kertoili hyvin asioista ja tiivisti asiat helpommin ymmärrettäviksi. Kaikkein kiinnostavimmaksi koin paikat, missä oli jätetty oikeasti joitain isompia tavaroita esille. Tällaisia olivat vankien nukkumapaikat, "huoneet" sekä itse "saunat", missä oli uuneja ja kaasukammio. Todella järkyttävää oikeasti ajatella, miten ihmisten on täytynyt kärsiä.


Ei oltu tuolla kuitenkaan kui ehkä puolitoista tuntia tai jtn, jonka jälkeen päätettiin suunnata toiseen kohteeseen, mutta kun kerran junalla piti siirtyä ja vieressä oli Mäkkäri niin tietenkin kaikki kävi hakemassa sapuskaa ennen lähtöä. Täytyy kyllä harmitella kun Suomessa ei ole tarjolla Milka McFlurrya :( Siinä oli kerrankin tarpeeksi pehmistä ja suklaata mun makuun <3


Toinen kohteemme oli Nymphenburgin palatsi, jossa ei käyty sisällä, mutta piha ja rakennukset oli jo itsessään ihan mahtavaa nähtävää. Eniten hullaannuin kuitenkin etupihan järvessä uiskenteleviin sorsiin, joutseniin sekä hanhiin, joita oli luultavasti yli sata. Vedessä lilluvista jättimäisistä karpeista en sen sijaan tyksinyt yhtään, yööööök! Tosin kalastus olisi helppoa kun kalat tuli paikalle heti jos vedenpintaan heitti jotain. 








Tuolta suunnattiin suoraan kaverin kanssa, ensin hieman muitten mukana, mutta siirtyen eri metroon, Olympiaparkiin, jossa jotkut olikin jo sunnuntaina käyneet. Itse vähän harmittelin sitä kun taivas oli mennyt pilveen niin en niin hienoja kuvia saanut kuin esim. Veera. Käveltiin kuitenkin puistossa sellainen puolitoista tuntia, kunnes suunnattiin metrolla takaisin keskustaan. Tuli ensimmäistä kertaa siellä Saksan metron työruuhkassa testattua sanonta "kuin silakat purkissa", sillä kun luulin, että ei voisi ahtaammaksi mennä, uusi satsi ihmisiä tunki vielä mukaan. Siinä oli helpottunut kun päästiin lopulta pois.




Suunnattiinkin siitä kaupoille ja varsinkin niihin, mitkä oltiin maanantaina hyviksi testattu. Kahdet shortsit, bandeau sekä valkonen paita tarttu mukaan ja shoppailujen jälkeen käytiin vielä ihanassa Starbucksissa ja naureskeltiin myyjien nimiemme ääntämykselle. 


Lopulta palattiin kauppojen sulkeutuessa hostellille, mutta lähdettiin uudestaan vielä ulos hetkiseksi kuvailemaan kun kerran viimeistä iltaa vietettiin. Meillä oli tosi hauskaa ja saatiin palata hyvillä mielin nukkumaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin niin kiitollinen pikku kommentista ^^

Big Red Mouse Pointer