keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Luokkaretki day3

Tiistaina oli vuorossa ihana Saltzburg Itävallassa. Päivä oli mitä upein ja ainakin oma mielialani oli huipussaan. Aamulla raahauduttiin (paikallis?!)junaan, jossa istuskeltiin reilut kaksi tuntia ihaillen maisemia, jotka olivat ihania <3 Saksan ja Itävallan tavalliset asuinrakennukset olivat ainakin omaan silmääni kaikki vaaleata betonia  ruskealla/rusehtavalla katolla ja usein kattoikkunoilla varustettuna. Poikkeksia toki oli, mutta juuri tuollaisia tönöjä nähtiin eniten. 



Saltzburg oli jo heti ensisilmäyksellä aivan erilainen kuin München. Postikorttikaupunki kuvaa sitä parhaiten. Meillä oli myös onnea mukana kun oli aivan kirkas ilma ja Alpit siinsivät kaupungin ympärillä. Otin kauniin sään sekä kauniin kaupungin takia ihan järjettömästi kuvia, joten kollaasit on tämän postauksen avainsana.


Tosta punaiselta merkiltä lähdettiin omillemme seikkailemaan. Oikealla vanhakaupunki


Kaupunki on mielestäni selkeä ja helppo hahmottaa eksymättä. Saatiin me kartatkin, mutta niitä ei oikeasti tarvittu! Rakennukset ovat usein eri tasoissa ja kaupunkia halkoo pitkä joki, jonka yli kulkee siltoja ehkä 500m-1km välein. Toisella puolella jokea on vanhakaupunki, jossa vietettiinkin paljon aikaa, koska se oli pitkälle ainoastaan turisteille suunnattua aluetta. Opettajat johdattivat meidät yhdelle silloista ja kertoivat kokoontumisajan, minkä jälkeen päästiin seikkailemaan pienemmissä ryhmissä. 

Me suunnattiin kaverin kanssa ensin vanhaakaupunkia tutkailemaan ja lähdettiin randomisti jollekin kadulle. Löydettiin kyllä nopsasti shoppailukadut, mistä löyty oikeastaan kaikkea perusliikettä kuten H&M:ää, Espiritiä sekä Zaraa kuten myös LV:n putiikit yms. Sen lisäksi kaduilla myytiin ihanan paljon erilaisia jätskejä. Päivän aikana tuli itseasiassa naukattua jätskiä kahdestikin, mutta kuvassa on Cookie-jätskit <3



Käytiin useammassa pikkupuodissa, mutta nähtyämme hevoskärryt ja turisteja kyydissä niin toki meidänkin piti selvittää, mistä sellaisen kyytin voi pompata. Löydettiinkin "parkkipaikka" etsiessämme postitoimistoa. Oli muuten kiven takana sen etsiminen! Kysyttiin kolme kertaa neuvoja turistikrääsämyyjiltä yms. ennen kuin päästiiin perille. Mozart muuten näkyi ja kuului kaupungissa, koska miekkonen on siellä syntynyt. Jokainen turistikauppa myi Mozartaiheista tavaraa ja miltein jokaisella kadulla oli oma Mozartliikkeensä. Itse on ollut asiasta niin kovin kiinnostunut, vaikka kuulemma Mozart suklaa on hyvää.



Mentiin sitten heti kuitenkin postin jälkeen kyselemään, että mitäköhän mahtaisi kierros maksaa, ja vaikka hinta oli vähän suolainen niin pulitettiin se silti. Oon kyllä aika onnellinen, että tehtiin niin, sillä saatin ihana kierros kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien läpi eikä kerrankaan jalat tulleet kipeiksi! 






Hevosteema näkyi muutenkin tosi monessa patsaassa ja suihkulähteestä. Hevoskärryille oli jopa omat liikennevalotkin, mitä naureskeltiin jonkin aikaa. Kierros kesti sellaisen puolisen tuntia ja koska oltiin nähty jo tärkeimmät jutut kätevällä tavalla, ajateltiin siirtyä toiselle puolelle jokea. 



Harhailtiin siellä ihan minne vaan nokka näytti ja satuttiin onneksi mahtavalle Mirabellin palatsille, joka oikeasti oli aivan uskomaton. Ja erityisesti sen piha kaikkine kukkaistutuksineen ja patsaineen. Ei toki aivan yhtä mahtava kuin Hohensalzburgin linna olisi ollut, mutta meillä ei vaan jaksanut into ja tarmo kiivetä sinne :D

Hohensalzburgin linna on siis toi mikä näkyy kaukana oikealla ylhäällä. Muut Mirabellin palatsilta
 Kun oltiin aikamme tuolla ihmetelty niin palattiin toiselle puolelle jokea kahvilaan. Vähän meni sormi suuhun listaa katsoessa kun ei sanaakaan siinä ollut englantia eikä ensimmäinen tarjoilijakaan ymmärtänyt meitä :P Tilattiin ainut mikä me oikeastaan ymmärrettiin: Croissant. ^^' 

Muistuttelen, että kuvia saa hieman isommaksi klikkaamalla
Tämän jälkeen mä kinuin kaverin se urakseni kiipeämään kahvilan takana olevalle (vuorelle?) kukkulalle. Se oli oikeastaan yhtä korkealla kuin tuo linna, mutta mikään polku ei niitä yhdistänyt. Oli kyllä oikeesti ihan uskomattomat postikorttinäkymät tilanne oli niiiiin epätodellinen. Yritin yhdistää kuvista panoraamaa, mutta aika vamma tuli. 




Harhailtiin siellä ylhäällä siis vähän aikaa ja yritettiin etsiä jotain muuta polkua takaisin, ettei olisi tarvinnut mennä samaa tietä mitä tulikin, mutta koska ei löydetty niin käppäiltiin vauhdikkaasti takaisin: Arvioitiin, että ehdittäisiin just ajoissa kohtaamispaikkaan, mutta matkassa menikin yllättävän vähän aikaa ja saatiin vielä napostella viinirypäleitä ja ottaa aurinkoa sellainen vartti ennen kuin piti alkaa tallustelemaan asemalle.


Käytiin vielä ostamassa hieman sapuskaa ennen junan lähtöä, mutta sen jälkeen sai ottaa rennosti muutaman tunnin junassa. Ei me enää viitsittykään lähteä paljoa huoneesta sinä iltana kun tultiin melko myöhään vasta hostellille. Tiistai oli ehdoton lempipäiväni matka-ajastamme <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin niin kiitollinen pikku kommentista ^^

Big Red Mouse Pointer