torstai 23. toukokuuta 2013

Luokkaretki day1

Matka alkoi kello sunnuntaina 3.30 kun mä ja mun kaveri noustiin Helsinki-Vantaan lentokentälle suuntaavaan tilausbussiin, johon muut luokkalaiset olikin jo aikaisemmin hypänneet. Vähän uni painoi silmää, mutta hereillä pysyteltiin! Lentokentällä matkaselvitysten jälkeen päädyttiin kyllä vain istuskelemaan ja tuijottelemaan auringonnousua. Muutenkin koin ton lentokentän melko pieneksi, ainakin verrattuna Müncheniin.

Oli aika outo tunne kun sitä sitten kavuttiin koneeseen ja sitä yritti ymmärtää, että matka suuntautuisi Saksaan. En oikeastaan missään vaiheessa kunnolla ymmärtänyt, että vietettiin siellä melkein viikko! Jo ensimmäisen puolentunnin aikana pääsi lentokoneessa vastailemaan englanniksi emännille, mutta silti koko lentomatka oli kovin absurdi. Pomppuja ei paljon ollut ja matka meni mukavasti :)

Ensimmäisiä näkymiä Saksaan kevyen pilviharson läpi <3

Maisemien tuijottelua, auringon nousu lentokentällä, ensimmäinen metromatka Münchenissä
Kentälle päästyämme sieppasimme matkalaukut ja suuntasimme juna-asemalle. Münchenin julkinen liikenne on kyllä niin kätevä. Karttaa oppi nopsasti tulkitsemaan ja junia/metroja meni jatkuvasti joka suuntaan. Odotettiin max. 5min enimmillään. Ihmiteltiin vaan sitä kun lippuja ei oikeastaan tultu kysymään muuta kuin matkalla Itävaltaan. Olen aika varma, että moni siellä matkustaa paljon ilmaiseksi :P Välillä niissä vaunuissa olikin niin täyttä, että ei sinne kukaan tarkastaja olisi edes väliin mahtunut...

Meni mun mielestä aika hyvin kun heti ekalla kerralla kun jäätiin junasta, kaksi luokkalaista (meitä oli opettajat mukaan lukien 26) jäi vahingossa kulkemaan seuraavalle pysäkille. Lähettiin siitä kuitenkin suuntaamaan matkalaukkujen kanssa hostellillemme, joka onneksi oli ihan päärautatieaseman lähellä. Noin 500m taisi olla matkaa.


Kuva ihanan Iinan blogista

Hostellilla kuitenkin odotti ihan kiva tungos. Ei edes kaikki mahduttu heti sinne vastaanottoon sisälle! Siinä tuli siis jonkun aikaa istuskeltua matkalaukkujen päällä ennen kuin päästiin edes viemään ne säilöön. Huoneet ei silloin vielä olleet valmiit. Lähdettiinkin siitä siis kaupunkikierrokselle, mutta ensin aamiaisen kautta, kuka missäkin. Ite kävin subilla. Yllättän moni pikaruokalakin oli tuohon aikaan (9.30?) vielä kiinni, koska oli sunnuntai. Se tarkoittaa Saksassa lepopäivää ja suurin osa kaupoista on kokonaan kiinni.

Lähdettiin kiertelemään joskus 10.30 tarkoituksena nähdä kaikki kunnon keskustan nähtävyydet, mutta asiaan tuli pieni mutka kun vettä alkoi tihkuttaa taivaalta.



Itseasiassa ei ehditty kiertämään kuin ehkä muutaman kadun verran ennen ensimmäisiä tippoja. Tuo yllä oleva kirkko kuului niihin kohteisiin. Todella komea sisältä ja vähän jännitti valokuvata kun niin hiljaista ja rauhallista siellä oli... Muutenkin kaikkia upeita ja koristeelisia kirkkoja oli Münchenissä runsain mitoin!



Sade muuttui hetkissä järjettömäksi ja siinä päätettiinkin suunnata Deutsches Museumiin, joka oli vasta maanantain kunnollisena ohjelmana. Paikkahan on sellanen vähän Heurekan tapanen museo, joka btw on ihan JÄRJETTÖMÄN iso paikka. Valitettavasti en kumpanakaan päivänä oikeastaan ottanut kuvia paikasta, mikä tuntuu vähän pöljältä. Oltiin kuitenkin siinä vaiheessa, että alettiin väsähtää kaverin kanssa ja juututtiin enimmäkseen vaan kahviloihin kunnes meidät vapautettiin ja suunnattiin takaisin hostellille. Katsottiin me sellainen sähköesitys tuolla vielä, mikä vähän petti kyllä mun odotukset ja josta alla olevat, reunimmaiset kuvat on.


Hostellilla lepäiltiin hieman aikaa ja aikainen herätys sekä kaikki kävely todellakin tuntui. Päätettiin kuitenkin illemmalla lähteä täysin spontaanisti kaverin kanssa vielä kiertelemään kaupunkia kun päiväliput saatiin käyttöön. Siinä tuli hyvin selviteltyä, että miten nuo julkiset kulkevatkaan ja miten karttaa tulkitaan. Otettiin myös jonkin verran kuvia kaupungista, eli käytiin oma "turistikierroksemme" silloin. Tunnelma oli varsinkin "kauppakadulla" aivan mahtava kaikkine katumuusikoineen ja kauniine auringonlaskuineen. 








Kävelyn jälkeen palattiin turvallisesti takaisin hostelliin ja nautittiin nukkumisesta 20 tunnin valvomisen jälkeen.

Niin kului ensimmäinen päivä. Osan kuvista jouduin tässä postauksessa ja varmaan tulevissakin tunkemaan samaan nippuun, kun niitä on niin paljon! Käykää muuten tsekkailemassa Veeran ja Iinan blogit, joissa myös tosi kivoja kuvia matkasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin niin kiitollinen pikku kommentista ^^

Big Red Mouse Pointer